top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑναστασία Παπαναστασίου

eTwinning/Our planet, our home. Childhood in nature

Κάντε κλικ στην εικόνα...

... για να δείτε για το έργο eTwinning που συμμετείχε το 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου

κατά το σχολικό έτος 2022-2023


Τη φετινή σχολική χρονιά, οι 23 μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου, είχαν την χαρά και την τιμή να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό, Διεθνές έργο eTwinning, με τίτλο: «Our home, our planet. Childhood in nature”.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές από 8 χώρες: Βουλγαρία (13), Ρουμανία (5), Ισπανία (1), Λιθουανία (1), Τουρκία (3), Κροατία (10) , Γεωργία (1) και Ελλάδα (1).


Είναι γνωστό πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί καθήκον προτεραιότητας στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής κουλτούραςΒασικός σκοπός του έργου ήταν να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Κατά τη διάρκεια του έργου διαμορφώθηκαν συγκεκριμένες ιδέες για το σκοπό, τους κανόνες και τους τρόπους χωριστής συλλογής των απορριμμάτων, την επεξεργασία τους και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερα για τις κύριες συνέπειες των αρνητικών επιπτώσεων του ανθρώπου στη φύση – απώλεια βιοποικιλότητας και παγκόσμια ρύπανση.

Είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με προηγμένες δεξιότητες και εργασίες μέσω διαδραστικών εφαρμογών.

Σχηματίστηκαν εταιρικές σχέσεις. Εμπλουτίστηκε η παιδαγωγική εμπειρία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε διάρκεια πέντε μηνών.

bottom of page