top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑναστασία Παπαναστασίου

Εθελοντική δράση για φιλανθρωπικό σκοπό

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, από την μεριά των εκπαιδευτικών του σχολείου μας , από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να μη χαθεί η σχέση και η επικοινωνία σχολείου οικογένειας, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν.

Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη κι επώδυνη για όλους, μα περισσότερο για τα παιδιά.

Τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η άμεση επαφή με τους γονείς/κηδεμόνες και να μην πραγματοποιούνται δια ζώσης σχολικές συναντήσεις.

Κι ήρθε ο Δεκέμβρης. Ήρθαν μέρες αγάπης, μέρες προσφοράς, μέρες χριστουγεννιάτικες.

Με σκοπό την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης και θετικής αλληλεπίδρασης με τους γονείς και θεωρώντας πολύ σημαντικό πως πρέπει τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της αγάπης, της φιλίας, της φροντίδας, του σεβασμού προς το συνάνθρωπό μας σχεδιάσαμε μια δράση.

Μια δράση με αξιέπαινη και θερμή συμμετοχή από γονείς, παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Γιατί Χριστούγεννα, δεν είναι μόνο να παίρνεις και να δίνεις, αλλά να αγαπάς και να προσφέρεις.

Με σύνθημα:

"Μ' ένα κερματάκι κι ένα παιχνιδάκι δίνω πολλά χαμόγελα σ' ένα παιδάκι",


... συγκεντρώνουμε παιχνίδια, σε άριστη κατάσταση, που δεν χρειαζόμαστε τόσο, για να τα χαρίσουμε σε παιδάκια που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.




Σε συνεργασία με τους γονείς και με τον ορθόδοξο Ιεραποστολικό σύλλογο 'ΠΡΩΤΌΚΛΗΤΟ" θα βαφτιστεί ένα παιδάκι σε κάποιο ορφανοτροφείο της Αφρικής και η αγάπη μας θα ταξιδέψει και θα σκορπίσει χαρά και χαμόγελα.







Comments


bottom of page